Zone A (Bonus)

Ahad, 15 Mei 2011

Klip Audio (MESTI Dengar)



video

15 ulasan:

  1. saudara mazidul,
    sila kempen pada kementrian dlm negeri utk jgn membenarkan mereka masuk dan belajar dimsia. bukan pun dia belajar. ni macam di england.. dia buat scam.
    selain dari itu mereka buat jenayah gang crime, macam macam lagi. malah mereka target perempuan gadis.. kononnya mka ni sex god etc..
    scam mereka memang tak masuk akal, tapi naivety org buat mereke terpedaya.

    bagaimana korupnya pemimpin dan perlaksanaan negara mereka, begitulah juga rakyat mka. duit buat mereka jadi gila. masa tun buat persidanagn di langkawi dulu, the perwakilan bungkus tv fridge kat hotel.
    yg datang macam penyamun.. padahal mereka head /leader atau ketua jabatan etc...

    banyak lah kisah mereka..

    sampai uk bila org nigeria mereka khuatir sbb dah terlampau banyak sampai beranak pinak.. dan yg masih dtg.. membawa masalah.
    kempen supaya mereka tidak di beri masuk lagi..

    masalah kerana moral dan sosial pada masyarakat kita kononnya mereka sex god. tambahan lagi videopop rapper etc yg menggambarkan lelakik kunta kinte ini memang kuat dan etc god send for all this sex etc..

    BalasPadam
  2. sila juga hubungi maybank, dan bank bank yg lain dan minta mereka jelaskan polisi bank mereka yg dipergunakan utk fraud.
    begitu syarikat telephone yg digunakan menghantarkan sms untuk fraud kepada umum. tanya bagaimana mereka boleh dapat hantar email pada public at large? bagaimana ia boleh dihentikan.

    contact juga email provider spt yahoo msia(kalau mereka ada office di msia) google msia utk menghentikan spam fraud ini.

    atas nama investigative journalist saya harap saudara dapat melakukan sesuatu dan hubungi imigresen dan kdn dan menteri luar..

    BalasPadam
  3. tahniah atas tindakan berani en. mazidul, diharapa tiada lagi kes sedemikian rupe dlm negara kita ni..

    BalasPadam
  4. patutnya masa perbualan ni berlangsung, ada polis sekali untuk trace dari mana panggilan ni dibuat~ macam dalam CSI tu~ bolehkah?

    BalasPadam
  5. kes2 sebegini akan terus berlaku dan dilaporkan.ianya akan datang dalam pelbagai bentuk dan rupa tetapi umpannya satu,sifat tamak dalam diri manusia.contoh2 scam sebegini banyak terdapat dalam masyarakat seperti skim piramid berproduk yang diwar2kan dalam pelbagai media utama dan alternatif.sayangnya masyarakat kita hanya tahu melaporkan sesuatu setelah ia berlaku dan bukannya mencegahnya.media2 utama seperti media prima seharusnya memainkan peranan mendidik masyarakat tentang scam sebegini tetapi nampaknya mereka juga seakan2 menjadi konduit kepada kegiatan ini.

    BalasPadam
  6. harap en. mazidul bongkar pula jenayah pengelapan wang bank seseorang hanya dengan menggunakan emel...kesian mereka hilang wang dengan sekelip mata...

    BalasPadam
  7. SALAM NI EMAIL YG SAYA TERIMA BARU2 NI dIA DA TUKA NAMA HABEEBA PLAK HAHAHA

    My dear.. i am so happy to find some one like you,i will be your lover i promise you that, i will be visiting malaysia alone and i want to buy a house and do some investment before i will go back to the UK.i need a bungalow with swimming pool i want you to find out the prize and tell me as soon as possible..

    but you have to promise me something, you have to be honest with me, I really want to start a life with you and get married and raise up my children well, I need a man i can call my own i need no money from a man, my father has done every thing that i need to live in any part of the world without suffering or lacking anything in life know my dear you have such quality i need from a man. please honey don’t allow anything to come between the both of us, try your best to be honest to me so we can raise a good family together without any stress of money,

    Dear please send me your personnel details,


    Your full Name:
    Your full House Address:
    Your Mobile or Contact Number:
    And Email Address:


    That i will use .This is my mobile number +447035906668., please my dear try your best to be very honest with me and my family. Have a blissful day. kissssssssss.hope to hear from you soon...
    habibahakeem53@hotmail.com

    jangan tertipu kalau dpt email mcm ni kwn2 sebar2 kan

    BalasPadam
  8. wooo..sy pun pnh cuba call mamat nigeria ni. begitulah helah mereka. soalan saya kenapa kerajaan malaysia tidak ada sekatan terhadap kemasukan mereka sedangkan sudah banyak berlaku. Apa masalah dlm pentadbiran di putrajaya sana itu? adakah ada sebilangan yg bersekongkol? kerajaan ni kita punya kenapa susah sgt nak buat begitu? tolonglah wahai kerajaan malaysia!!! tolong bangsa mu!! rakyat mu! Usaha Tuan Mazidul ni harus mendapat makumbalas kerajaan, kenapa kita tidak sensitif dgn isu.? mau ada kes besar baru punggung pegawai kerajaan panas? buatlah kerja sblm diarah...masing2 nak jaga buntut sndiri je..nak pangkat, nak gaji lebih...utamakanlah rakyat. adoyaiiii

    BalasPadam
  9. kita harus tanya kerajaan malaysia tentang kemasukan warga gelap nigeria mangkuk hayun ni...bila rakyat terkena teruk barulah nak buat. sekat terus kemasukan sbg pelajar kononnya tu. haram xde. tolonglah kerajaan oiiiiiii

    BalasPadam
  10. saya kena tipu olih seorg nigeria...dia nak beli kereta secondhand so dia tunjuk saya business yg dia ada iaitu export barang spare part dan electrical keluar negera..dia betul2 convince kan saya janji nak bayar balik..so saya pinjamkan dan dia pun beli...mula2 byr ler sikit..pah lama2 terus tak bayar..kereta tuh nama dia..sakit hati rasa..rasa nak tarik balik kereta tuh..camner yer..kunci saya tak ada ..nama pun nama dia..sapa2 blh bagi idea and bantu saya..byk kali saya mintak kereta tuh tapi dia tak nak bagi..dlm rumah dia saya tgk dilengkapi dengan perabut dan computer pun lebih dari satu..tpn pun lebih dari satu..yg heran nya duit dari mana...???

    BalasPadam
  11. jom kita buat demo untuk kerajaan dengar masalah rakyat yang timbul bila terlalu ramai Nigeria

    setakat menyalak kat alam maya...bukit tak runtuh juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahniah encik mazidul, elok sangat tuan buat begitu, padan muka negro tu, saya geram sangat dengar perbualan mangkuk hayun tu,kalau boleh tangkap semuanya jangan ada rasa kasihan pada negro2 tu, penipu. orang kita pun satu hal, bila dijanji nak kawin seronok sangat, lupa diri, dah gitu kena tipu, puluh2 ribu, kesian saya dengarnya. adakah menasabah orang nak beri kita hadiah cincin dekat harga sejuta, duit lagi, fikir2kanlah

      Padam
  12. dh pernah berdepan mcm ni....
    mmg jenis penipu mereka ni

    BalasPadam
  13. For those who received a phone call started with +4470... it's a scam. No matter what ever they told you... its a scam.... check UK codes for 070 phone codes....

    BalasPadam